друкувати


ЦИБУЛЬКО: ЮЩЕНКО зробить КОСТЕНКА головою фракції НУНС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-04 04:47:16

Віктор ЮЩЕНКО став головою Нашої України для того, щоб на її базі реалізувати ідею великої об’єднаної партії, метою якої буде другий президентський термін для ЮЩЕНКА. Про це повідомив політолог Володимир ЦИБУЛЬКО.

За його словами, однією з передвиборчих обіцянок блоку НУНС було створення єдиної партії, але без такої надпотужної фігури, як Президент ЮЩЕНКО, окремі партії так і не змогли дійти до певної згоди. Рейтингові втрати Нашої України пов’язані в першу чергу не стільки з інтригами довкола Верховної Ради, скільки з поступовим ослабленням партії саме через неможливість створити єдиної партії на основі блоку. Тому Президент відчув, що допускати продовження такого падіння не можна.

Володимир ЦИБУЛЬКО переконаний, що незабаром відбудеться перегрупування в середовищі правих сил і постане новий партійний проект на базі Нашої України. "Це поставило багатьох у двозначну ситуацію, коли треба буде акуратно згортати такі доволі розбудовані проекти, як Єдиний центр. Він не дозволить собі бути не з Президентом", – зазначив політолог.

На його думку, до утворення нової пропрезидентської партії долучаться УНП, Єдиний центр, Собор, тобто ті сили, які завжди демонстрували праву орієнтацію. Щодо НРУ, то він або розпадеться на пропрезидентську та антипрезидентську частину, або в Русі відбудеться новий консолідуючий виток і тоді він стане одним із творців об’єднаної пропрезидентської політичної сили.

Володимир ЦИБУЛЬКО вважає, що на першому етапі В’ячеслав КИРИЛЕНКО може залишитися головою фракції НУНС. Але на другому етапі, якщо інші учасники фракції будуть демонструвати здатність до об’єднання, тоді керівником фракції в якості компромісу і першого кроку до створення єдиної партії може бути обраний не "нашоукраїнець", а наприклад, Юрій КОСТЕНКО.

Володимир ЦИБУЛЬКО переконаний, що Президент, ставши головою партії Наша Україна, буде напряму диктувати свої умови фракції НУНС. Тепер він може впливати на кожного її члена і навіть ставити питання про позбавлення членства.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі