друкувати


Медицина у нас фінансується за залишковим принципом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-02 04:52:45

Марцінків Роман Ярославович, голова комісії з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення Коломийської районної ради:

— Зважаючи на те, що медицина у нас фінансується за залишковим принципом, то робота комісії спрямована на вирішення бодай якихось фінансових проблем медицини. Зокрема, на вістрі нашої уваги була і залишається профілактика та боротьба із туберкульозом, онкозахворюваннями. Основною проблемою залишається зробити сімейну медицину справді реальною. А це, щонайменше, передбачає будівництво житла для молодих медиків, які погодяться працювати у тому чи іншому селі, забезпечення автотранспортом. Вимогою часу є і комп’ютеризація лікарських амбулаторій. Тільки за таких умов сімейна медицина стане дієвою.

Однією з основних проблем є й оснащення медицини сучасною апаратурою і технікою. А ця стаття фактично не фінансується. Вважаю, що на часі й придбання комп’ютерного томографа для регіону, котрим могли би послуговуватися мешканці й сусідніх районів.

Останнім часом актуальним стало і кадрове питання. Особливо гостро наша медицина відчуває брак дільничних педіатрів і терапевтів. І це далеко неповний перелік проблем нашої медицини...

Джерело: "Вільний голос"
Обговорити на форумі