друкувати


Заява ВО Свобода щодо російських провокацій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-01 03:56:16

Всеукраїнське об'єднання Свобода обурене і стурбоване черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України.

Остання заява МІД Російської Федерації стосується створення пантеону воякам ОУН-УПА на Личаківському кладовищі у Львові. Нагадуємо, що 23 листопада цьогоріч тут відбулось захоронення невідомого вояка Української Повстанської Армії. МІД Росії у заяві не тільки коментує створення пантеону українським воякам, а й висловлює свої оцінки, називаючи пантеон "кощунствєнним по своєй суті", а самих воїнів УПА - "нацистскімі пріспешнікамі". Вважаємо, що такі звинувачення Українських героїв є неприпустимими, як щодо міжнародного законодавства, так і щодо міждержавних стосунків.

Окрім того, у цій заяві спотворено подано оцінку перепоховання солдатів та офіцерів військ НКВД, що відбувається у м.Комарно Львівської області. За основу МІД РФ бере провокаційну інформацію, що з'явилась у ЗМІ напередодні. У провокації йдеться про те, що у Комарно "варварскі разрити солдатскіє могіли і останкі совєтскіх воінов оказалісь разбросани по городскому парку". А це відверта брехня.

Насправді ж у Комарно Львівської області відбувається перепоховання солдатів та офіцерів військ НКВД, які загинули під час спецоперацій - ліквідації Українського національно-визвольного руху протягом 1945-1949 рр., у встановлене місце – на міське кладовище. Усе відбувається відповідно до чинного законодавства України та норм християнської моралі.

Всеукраїнське об'єднання Свобода вважає, що така заява МІД РФ є неприйнятною. А її мета – завдати шкоди міжнародному іміджу України та національній безпеці нашої держави.

А тому ВО Свобода звертається до Служби Безпеки України з вимогою викрити ворожу агентуру, яка здійснює такі провокації, а також – притягнути винних до відповідальності. Звертаємося також до Міністерства Зовнішніх Справ України з вимогою дати відповідну заяву, як реакцію на антиукраїнські заяви МІД РФ.

Джерело: Прес-служба ВО Свобода
Обговорити на форумі