друкувати


Президент ЮЩЕНКО нагородив С.ХМАРУ Орденом Свободи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-27 05:39:54

Президент Віктор ЮЩЕНКО нагородив правозахисника, громадського і політичного діяча Степана ХМАРУ Орденом Свободи. Про це йдеться в указі Глави держави від 25 листопада. Орденом нагороджено "за громадянську мужність, самовідданість у боротьбі за утвердження ідеалів демократії та з нагоди Дня Свободи".

Крім того, за багаторічну активну правозахисну діяльність, відстоювання прав людини, вагомий внесок у відтворення історичної правди та з нагоди Дня Свободи, Віктор ЮЩЕНКО нагородив орденом Свободи голову правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена ЗАХАРОВА.

За видатні заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, мужність і самовідданість у відстоюванні прав та свобод людини, плідну літературно-публіцистичну діяльність та з нагоди Дня Свободи, Орденом Свободи, нагороджено письменника та правозахисника Євгена СВЕРСТЮКА.

Також Президент ЮЩЕНКО посмертно присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена Держави колишньому диригентові і керівникові Української капели бандуристів імені Тараса Шевченка у США Григорію КИТАСТОМУ.

Автор: Оксана ЛАСІЙЧУК
Обговорити на форумі