друкувати


Україні під час кризи потрібен уряд економічного прагматизму, а не вбивчого популізму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-25 06:00:01

"Україні під час кризи потрібен уряд економічного прагматизму, а не вбивчого популізму", – заявив заступник голови Української Народної Партії, народний депутат України, член бюджетного Комітету Ярослав ДЖОДЖИК. "Політичні амбіцій і приціл на президентські вибори не дають главі уряду діяти виключно в інтересах економіки, що ще більше поглиблює кризу, а тому від влади мають бути відсторонені ті, хто сприяв кризі в Україні і сформовано новий технічний уряд – антикризових менеджерів, очолюваний людиною далекою від політичних сварок і боротьби за посади", – зазначив політик, коментуючи наміри прем’єра виводити країну з кризи саме з допомогою її уряду.

"Лише за останні кілька місяців урядом ТИМОШЕНКО демонструвалося більше бажання втриматись на посаді будь-якою ціною, замість дій, спрямованих на боротьбу з наслідками світової фінансової кризи", – наголосив Ярослав ДЖОДЖИК. Народний депутат підкреслював, що "саме глава уряду до останнього стверджувала, що кризи в Україні немає". "У серпні ми чули голосні заяви про подолання інфляції і зниження цін, натомість у реальному секторі економіки відбувалося падіння темпів виробництва, а це втрата робочих місць і зниження зарплат", – підкреслив представник УНП.

Член бюджетного Комітету наголосив, що реальними ознаками "професійності діяльності уряду Тимошенко" є те, що Україна потрапила до четвірки країн світу, які були змушені звернутися за допомогою до МВФ, інакше їм загрожував дефолт. "Подальші дії цього уряду також відбуваються більше у руслі політичного піару, ніж реальній економічній політиці", – сказав він.

Ярослав ДЖОДЖИК висловив переконання, що "такий уряд не зможе подолати кризи", оскільки "глава уряду занадто зацікавлена у зростанні власного рейтингу тоді, коли потрібно приймати непопулярні рішення". "Тому ми пропонували і пропонуємо ще раз, щоб глава уряду та парламентські політичні сили відмовилися від політичних амбіцій, призначили технічного голову Верховної Ради, котрий слідкуватиме за процедурою, а не за власним рейтингом, сформували технічний уряд – професіоналів на чолі з людиною, яка готова приймати непопулярні рішення задля позитиву у майбутньому", – сказав Ярослав ДЖОДЖИК. "Криза не чекає і якщо цього не зробити зараз, то навіть чергова позика МВФ не допоможе Україні, її просто в черговий раз "проїдять", як це неодноразово бувало у минулому", – наголосив заступник голови УНП.

Автор: Петро А. ВЛАСІЙЧУК ІІІ
Обговорити на форумі