друкувати


Найбільше шансів стати спікером у В.ЛИТВИНА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-20 03:42:55

"Якщо парламент все-таки обере спікера, то у сьогоднішній ситуації найбільше шансів стати ним має ЛИТВИН. З суто математичної точки зору", – вважає народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО.

Розглядаючи можливі конфігурації коаліції, КОСТЕНКО зазначає, що "комбінація "Блок Литвина+ПР", навіть разом із КПУ, не набирає 226 голосів", тому "юридично коаліція може бути утворена у складі або "БЮТ+НУНС+блок Литвина", або "БЮТ+ПР".

Оскільки коаліція, яка обере спікера, обиратиме також і нового прем’єра, то переговори про створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів, вважає КОСТЕНКО, "навряд чи завершаться результативно", оскільки "крісло прем’єрське одне, а претендентів два – ТИМОШЕНКО і ЯНУКОВИЧ". "Тобто треба вносити зміни до Конституції України і писати, що крісло прем’єр-міністра розраховане на дві особи. Бо зараз вже ведуться переговори не навколо подолання кризи, а навколо посад, впливів, інтересів", – зазначив лідер УНП Юрій КОСТЕНКО.

КОСТЕНКО звертає увагу на те, що у разі створення "коаліції трьох" – БЮТ, НУНС та Блок Литвина, "у ЛИТВИНА буде не 228 голосів, як було в ЯЦЕНЮКА, а 240, а це вже більша можливість для ухвалення тих чи інших рішень". "Проте я сумніваюся, що ЛИТВИН піде на самоспалення і протягуватиме непопулярні закони, які потрібні країні в умовах кризи. Я також глибоко сумніваюся, що на таке самоспалення піде напередодні президентських виборів прем’єр, обраний цією коаліцією. Скоріш за все, обрання спікера дасть старт черговому забігові "гонки популістів", – прогнозує лідер УНП.

Автор: Петро Андрій ВЛАСІЙЧУК ІІІ
Обговорити на форумі