друкувати


Після розголосу протестної заяви коломийських студентів не "виховували"?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-20 02:58:49

Пишучи в позаминулий номер статтю про Коломийський Інститут управління природними ресурсами, якоїсь реакції мало очікувалося. Здавалося, що результат буде, як від гороху кинутого об стіну. Але цього разу все відбулось абсолютно навпаки.

Минулого тижня на статтю відреагувала адміністрація навчального закладу. Бажання прокоментувати ситуацію та висловити позицію вишу виявив проректор Олексій Вишиванюк. Якби не цей факт, то тема продовження могла не мати, але оскільки з’явилася нова інформація, то не донести її до аудиторії було б неправильно. Крім того журналістика вимагає ще й об’єктивності і думки двох сторін мають право бути почутими.

Проректор О. Вишиванюк визнає, що підвищення оплати за навчання, це не надто популярний крок Інституту, але іншого виходу навчальний заклад не мав для покриття першочергових витрат. Підвищення ціни також аргументується кризовими явищами в економічній і освітній галузі. Окрім цього ще й щорічно зростають витрати на підготовку фахівців, а навчальний заклад приватний і ніякого додатково фінансування більше немає.

Факт "виховання" студентів після розголосу протестної заяви щодо підвищення ціни навчання представник адміністрації не підтвердив. "Адміністрація ніяких заходів не вживала з приводу звернення студентів до громадської організації ОПОРА. Не було ніяких розмов на тему викладену в статті" - запевняє проректор. Таким чином О. Вишиванюк вважає інформацію про тиск на студентів, що надав нам студент інституту, перебільшеною.

Нас запевняли, що тиску на студентів, з приводу внесення змін до контракту про підвищення оплати, адміністрацією не чинилося, а більшість студентів прийняли умови, запропоновані інститутом. А от щодо відповіді на запит Громадянської мережі ОПОРА про аргументацію зростання ціни на навчання, то проректор попросив звернутися повторно, й дав слово, що надання відповіді на нього проконтролює особисто.

Повторний запит подамо обов’язково, й для широкого ознайомлення з відповіддю, розмістимо її на сайті www.sektor-3.org , аби не виникало до нас зайвих запитань.

Отож погляди двох сторін на дану ситуацію надали, далі вже вирішувати вам. Завданням тих, хто працює із масовою інформацією є аж ніяк не виховання аудиторії, а донесення до неї інформації.

Автор: Іван МАРУНЯК
Обговорити на форумі