друкувати


Для ТИМОШЕНКО Іван МАЗЕПА так і залишився зрадником

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-17 02:05:13

"Для Юлії ТИМОШЕНКО всі політики, котрі відстоюють українські інтереси, є зрадниками", – заявив член Правління Української народної партії Степан ХМАРА (на фото). Так політик прокоментував заяву Прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО, в якій вона назвала Президента України Віктора ЮЩЕНКА зрадником, таким як Іуда та Іван МАЗЕПА. За словами ХМАРИ, "для ТИМОШЕНКО гетьман МАЗЕПА так і залишився зрадником, оскілки вона далека від української історії, від розуміння українських національних інтересів".

"Ця заява свідчить, що вона продовжує мислити, як радянська людина, для якої Іван МАЗЕПА зрадник Росії, відлучений від церкви Російською церквою, а не борець за козацькі вольності та незалежність України", – наголосив член Правління УНП.

"Справжнім українцем не можна стати, лише надівши національний костюм та коралі. У першу чергу, треба зруйнувати в собі радянські стереотипи, якими досі живе Юлія ТИМОШЕНКО", – підкреслив політик.

"Таким чином, теперішні чвари між Президентом та прем’єром – не лише конфлікт інтересів чи боротьба за владу, – це конфлікт між українцем, котрий відстоює українські інтереси та типовою радянською людиною, котра прагне відстоювати та наслідувати цінності та інтереси вже неіснуючої держави", – зауважив Степан ХМАРА.

Обговорити на форумі