друкувати


Заява УРП Собор з приводу подій у Верховній Раді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-15 11:54:01

Центральний Провід Української республіканської партії Собор із глибокою тривогою сприйняв останні події у Верховній Раді України: звільнення Арсенія ЯЦЕНЮКА з посади спікера, а також конструювання нового формату більшості за участю Партії реґіонів, комуністів, Блоку Литвина та деяких депутатів від фракції Наша Україна – Народна Самооборона, напряму пов’язаних з партією Єдиний центр, Секретаріатом Президента України та особисто главою держави.

Партія констатує: незважаючи на загрозливу економічну кризу, що набирає обертів і дедалі більше руйнує добробут українців, політики розігрують сценарії, які сприятимуть ще більшій дестабілізації економіки і суспільства.

Особливо небезпечним видається те, що нова коаліція твориться без огляду на Конституцію і закони України, а також фактично нівелює волевиявлення народу на виборах 2007 року. При цьому, новий формат української влади у ближчій і середньостроковій перспективі фактично ставить хрест на евроінтеграційних процесах нашої держави, на шансах гарантувати національну безпеку в рамках євроатлантичних структур.

Партія засуджує публічне відсторонення глави держави від подій, що відбулися впродовж останнього часу. На наше переконання, Президент повинен оголосити про свою позицію в контексті переформатування парламентських сил.

У той же час партія констатує, що відповідальність за виникнення теперішньої кризи лежить, передусім, на Блоку Юлії ТИМОШЕНКО, який ще на початку вересня об’єднався із Партією реґіонів та Компартією для ухвалення антиукраїнських рішень.

УРП Собор не має наміру долучатися до політичних авантюр. Ми готові до творення разом з усіма патріотами нової політичної сили, яка буде альтернативою дискредитованим політикам і стане на варті національних інтересів України і зраджених сподівань мільйонних Майданів 2004-го.

Джерело: Прес-служба УРП Собор
Обговорити на форумі