друкувати


ОБАМА має гарну засмагу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-11 05:12:26

Слова прем'єр-міністра Італії Сільвіо БЕРЛУСКОНІ, сказані на адресу обраного президента США Барака ОБАМИ, викликали в Італії велику полеміку. Про це повідомляє в четвер, 6 листопада, італійське агентство АНСА. "Він (ОБАМА) молодий, красивий і має гарну засмагу", - заявив у четвер у Москві Берлусконі. Ця фраза була відразу викликала неоднозначну реакцію.

Сам прем'єр-міністр Італії в інтерв'ю італійському каналу Sky24 пояснив, що це було не що інше як комплімент новому Президентові США, тлумачити який в негативному світлі дуже дивно. Однак такі заяви не переконали представників його опозиції.

"Вислів БЕРЛУСКОНІ завдає шкоди іміджу нашої країни і може зашкодити відносинам США та Італії", - сказав лідер опозиційної Демократичної партії країни Валтер ВЕЛТРОНІ.

Однак деякі політичні діячі країни заявляють, що почуття гумору притаманне БЕРЛУСКОНІ, тому в цій фразі немає абсолютно ніякого підґрунтя.

"Якщо у когось немає почуття гумору, тим гірше для них", - сказав сам БЕРЛУСКОНІ. Тих, кому його жарт здався несмішним, прем'єр-міністр Італії назвав недоумками, яких занадто багато розвелось.

Жан-Леонард ТУАДІ, єдиний чррношкірий депутат парламенту в Італії, сказав в зв'язку з цим: "У Сполучених Штатах такий жарт був б не тільки політично некоректним, він був б сприйнятий як образа цьому прикладу інтеграції, якому, як мені здається, італійському прем'єру слід повчитися".

Італійський прем'єр, який сам має бездоганну засмагу, вже прославився у дипломатичних колах неоднозначими жартами. Під час першої зустрічі з датським міністром Андерсом Фог РАСМУССЕНОМ в 2002 році, БЕРЛУСКОНІ звернувся до нього з наступним компліментом: "РАСМУССЕН не тільки чудовий колега, але він також найсимпатичніший прем'єр-мініністр в Європі". "У нього настільки приємна зовнішність, що я навіть подумую представити його своїй дружині", - сказав тоді БЕРЛУСКОНІ.

А в 2005 році він став винуватцем невеликого дипломатичного скандалу, розповів, як йому вдалося заручитися підтримкою Президента Фінляндії Тар'ю ХАЛОНЕН і вибрати Італію місцем для Європейського управління з безпеки продуктів. "Я був змушений використовувати всю мою тактику плейбоя", - сказав він, чим змусив Гельсінкі викликати посла Італії для роз'яснень.

Одного разу він порівняв одного з німецьких політиків з охоронцем в концентраційному таборі. Він також говорив про те, що західна цивілізація набагато більше розвинена, ніж мусульманська, і що в уряді Іспанії занадто багато жінок. Раніше прем'єр-міністр Італії Сільвіо БЕРЛУСКОНІ заявив, що Італія хотіла б, щоб європейці дізналися всю правду про конфлікт, який існує в Південній Осетії.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО
Обговорити на форумі