друкувати


Віталій ШЕВЧЕНКО про акцію зі спалення свого опудала в Криму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-10 02:57:13

"Коли мені стало відомо, на які гроші проводилася акція, я втішився, що вони пішли на спалення опудала, а не на якусь іншу капость для нашої держави" – так прокоментував голова Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, член Правління Української Народної Партії Віталій ШЕВЧЕНКО акцію зі спалення свого опудала в Криму проросійськими організаціями.

"Те, що робить Нацрада, не має ніякого відношення до політики, - це лише вимоги дотримання національного законодавства", – наголосив Віталій ШЕВЧЕНКО. – "Проте є політики, які рум’яніють від можливості зіштовхнути питання в площину україно-російських стосунків".

"Нацрада не приймала рішень осібно проти російських чи російськомовних каналів, а лише проти порушників українського законодавства. Свободу слова не треба підміняти свободою вседозволеності", – наголосив голова Нацради.

На його думку, "українському суспільству підкидають дискусію, наскільки російські канали можуть порушувати українське законодавство, а наскільки не можуть".

"Це політичні провокації, які мають на меті створення нестабільності в Україні". – переконаний Віталій ШЕВЧЕНКО.

Він також повідомив, що Нарада розглянула звернення «Пєрвага канала – Всємірная сєть», який висловив готовність привести свою діяльність у відповідність до чинного українського законодавства та вирішити питання ліцензування своєї діяльності в Україні. За словами Віталія ШЕВЧЕНКА, на період вирішення цих питань Нацрада дозволила продовжити цьому каналові трансляції в Україні.

Обговорити на форумі