друкувати


Рейм ІМАНУЕЛ очолить адміністрацію ОБАМИ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-10 10:24:28

За повідомленнями Associated Press конґресмен-демократ від штату Іллінойс Рейм ІМАНУЕЛ погодився на пропозицію обраного президента США Берека ОБАМИ очолити його майбутню адміністрацію.

Неофіційна інформація про те, що Б.ОБАМА почав підготовку до формування президентської команди, з'явилася ще до початку виборів в США, 31 жовтня 2008 року. Тоді на умовах анонімності джерело з оточення майбутнього Президента США, передвиборний штаб демократа встановив контакт з Р.ІМАНУЕЛЕМ та озвучив йому попередню пропозицію очолити президентський апарат у разі перемоги ОБАМИ на виборах.

Офіційне оголошення про призначення Р.ІМАНУЕЛЯ (на фото) очікується найближчим часом, розповіло джерело в Демократичній партії.

Р.ІМАНУЕЛ працював в Білому домі при президентові Білі КЛІНТОНІ. У даний час він є членом Палати представників у Конґресі США.

Б.ОБАМА повинен визначитися зі своєю президентською командою до інавгурації, яка відбудеться 20 січня 2008 року. Зараз політик створив особливий орган під назвою "Перехідний проект ОБАМИ та БАЙДЕНА", покликаний почати реалізацію президентської програми вибраного президента. В компетенції цього органу – формування команди нового господаря Білого дому. Також, стало відомо, що новим прес-секретарем Білого дому стане Роберт ГІББС, найближчий помічник Б.ОБАМИ під час виборчої кампанії.

Президент США Джордж БУШ, що тим часом діє, має намір провести з Б.ОБАМИ першу консультацію по найважливіших питаннях внутрішньої та зовнішньої політики США в наступний понеділок, 10 листопада. "Ми зіткнулися з серйозними економічними викликами, які не зникнуть зі вступом до посади нового президента, – підкреслив БУШ. – Ми боремося проти екстремістів, які прагнуть атакувати нас, і вони постараються якомога активніше використовувати цей період змін для нанесення американському народу найбільшої шкоди".

У свою чергу міністр фінансів США Ґенрі ПОЛСОН оголосив про свою готовність тісно співробітничати зі своїм майбутнім наступником з адміністрації Б.ОБАМИ для "м'якої передачі справ" в умовах світової фінансової кризи.

Відзначимо, що склад саме економічного блоку майбутньої адміністрації нового президента США хвилює спостерігачів і громадськість більше всього в умовах піку фінансової кризи. Серед кандидатів у фінансові радники Б.ОБАМИ називають мера Нью-Йорка Майкла БЛУМБЕРҐА та бізнесмена Уоррена БАФФЕТА. Новим міністром фінансів можуть стати і Лоуренс САММЕРС, і Пол ВОЛКЕР.

Нагадаємо, сенатор-демократ з Іллінойсу Б.ОБАМА став першим в історії афроамериканцем, обраним президентом США. Хоча остаточні підсумки виборів будуть підведені 6 січня ц.р. на засіданні Конґресу США, вже зараз ясно, що Б.ОБАМА отримав історичну переконливу перемогу над своїм суперником республіканцем Джоном МАККЕЙНОМ. Він отримав значно більше потрібних для обрання президентом 270 голосів членів Колєґії вибірників.

Джерело: Адрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО
Обговорити на форумі