друкувати


80 мільйонів "канули" як у воду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-11-08 11:55:52

За словами першого віце-прем’єра Олександра Турчинова, держава надала з держбюджету Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій та Вінницькій областям 2 мільярди 320 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків липневої повені.

Пізніше додатково з резервного фонду Кабміну у постраждалі області надійшли ще 145 мільйонів гривень. Проте 600 мільйонів з цих коштів в областях до сьогодні не освоїли. Натомість, зауважив Олександр Турчинов, 80 мільйонів гривень з наданих державою для відшкодувань коштів на місцях, встановили перевірки КРУ, розікрали чи витратили не за призначенням.

Найбільше зловживань з використанням коштів, які надходили для постраждалих від стихійного лиха, було виявлено під час перевірки списків осіб, які постраждали від повені. 4 листопада, наприклад, співробітники міліції порушили кримінальну справу проти депутата однієї з сільрад Новоселицького району Чернівецької області. Ця жіночка входила в районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки й укладала списки селян, будинки яких були зруйновані під час повені. У цей список жіночка-депутат внесла і свій будинок, який від повені не постраждав. Але це не завадило їй отримати від держави 100 тисяч гривень відшкодувань.

Джерело: Високий Замок
Обговорити на форумі