друкувати


При захворюванні на менінгококові інфекції не займайтеся самолікуванням

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-31 12:31:21

У зв’язку з настанням холодної пори року зросла небезпека захворювань на менінгококові інфекції — дуже підступні й небезпечні. Найтяжчими є генералізовані форми — гнійний менінгіт (уражається оболонка головного мозку) і менінгококцемія (уражений весь організм).

За словами завідувачки відділення крапельних інфекцій Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Наталії Гуровської, за дев’ять місяців цього року в області саме від менінгококцемії померло четверо осіб.

Розвивається хвороба бурхливо, гостро: різко підвищується терпература — до 38 — 40 градусів, можуть бути нежить, головний біль, нудота, блювота, розлад травлення. Тому хворобу легко сплутати з ГРІ або харчовим отруєнням.

Основна ознака — висипання на тілі (найчастіше — в нижній половині). З метою запобігання зараженню небезпечною інфекцією треба уникати людних місць, контактів з хворими, не перебувати довго в закритих приміщеннях. При перших же ознаках хвороби, наголошує Наталія Петрівна, треба негайно звернутися до лікаря — не займатися самолікуванням. Адже у випадку цього захворювання питання часу — це питання життя.

Автор: Оксана ФЕДОЛЯК, Галичина
Обговорити на форумі