друкувати


Заява делегатів обласної конференції Рівненської ОО УНП

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-30 12:46:01

Заява делегатів обласної конференції Рівненської обласної організації Української Народної Партії.

Виходячи з прагнення українського народу до згуртування української нації, Рівненська обласна організація Української Народної Партії звертається до всіх правих національно-демократичних сил України з вимогою об’єднання на виборах, щоб спільно протидіяти зазіханням на незалежність і національні інтереси України.

Цей заклик – результат усвідомлення того, що Україна зусиллями не лише зовнішніх антиукраїнських сил, але й бізнес-інтернаціональних партій, що пролізли до Верховної Ради України, опинилася на межі втрати суверенітету.

Масштаби цієї загрози ще не до кінця усвідомлюють українські політики, не кажучи про пересічних патріотів-українців. Штучно створене протистояння у Верховній Раді України між так званими "помаранчевими" (НУНС і БЮТ), загравання з Партією Регіонів з боку Президента України і Прем’єр-міністра України маскують справжню картину цілеспрямованої руйнації всього українського. Замість створення єдиної правої партії на базі 10 партій – засновників Блоку, Президент створив і очолив 11-ту непотрібну партію "Наша Україна", якій поставив завдання нищити і дискредитувати партії-засновники, повертаючи до влади кучмістів, збагачуючи багатих бандитів та роблячи їх меценатами та спонсорами виборчої кампанії-2008 Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна".

А ні авторитарно-популістський Блок Юлії Тимошенко, а ні аморфно-ліберальний Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" не здатні протистояти цьому процесу, адже власниками цих псевдо-політичних сил є не українські патріоти, а космополітично налаштовані бізнесмени-олігархи, в основному не української національності.

Рівненська ОО УНП вважає за неможливе на позачергових парламентських виборах об’єднання УНП в одному виборчому Блоці з НСНУ і ЄЦ, що створювалися не народом, а корумпованою помаранчевою владою.

Переконані - лише потужний український патріотичний блок правих сил зможе дати відсіч антиукраїнському наступу, до якого призвели помаранчеві.

Тому, сьогодні ми звертаємося до керівництва УНП із закликом об’єднатися на позачергових парламентських виборах у Блок із ВО "Свобода", КУН та іншими правими силами, до яких не належать партії НСНУ і ЄЦ. У назві Блоку обов’язково повинна бути присутня назва УНП.

Вважаємо за необхідне заборонити голові УНП та його заступникам чи уповноваженим від УНП особам підписувати будь-які документи, де у назві Блоку немає Української Народної Партії. Вимагаємо від керівництва УНП погоджуватися на дату проведення міжпартійного з’їзду виборчого Блоку не пізніше, ніж за 3 дні до закінчення терміну, визначеного чинним законодавством.

Звертаємося до Президента України Віктора Ющенка з проханням не допустити участі у позачергових виборах народних депутатів України партій-руйнівників України Народний Союз "Наша Україна" і "Єдиний Центр".

Такі кроки дадуть змогу об’єднатися правим політичним силам в єдиний виборчий Блок і створити в майбутньому парламенті потужну праву фракцію з метою захисту національних інтересів України, а не інтересів псевдо-партій Народний Союз "Наша Україна" і "Єдиний Центр".

Пам’ятаймо: наше майбутнє в наших руках!

Прийнято – одноголосно. 18 жовтня 2008 року м.Рівне.

Обговорити на форумі