друкувати


Звернення Рівненської ОО УНП до Президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-30 12:27:25

Шановний пане ПРЕЗИДЕНТЕ! Делегати конференції Рівненської обласної організації одноголосно звертаються до Вас, як до людини, яку ми обрали Керівником Держави, виходячи з тих передвиборчих обіцянок, які Ви дали своїм виборцям.

Зокрема, на парламентських виборах 2002 року Ви обіцяли об’єднати десять партій – засновників Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" в єдину партію за принципом виборності її керівників знизу (від села) і до Києва. Про це, зокрема, говорилося і в кіно палаці "Україна" у Рівному 14 жовтня 2003 року, де Ви виступали перед 1200 делегатами, що представляли всі населені пункти Рівненської області.

Однак, замість задекларованого об’єднання десяти партій-засновників Вами за іншим принципом була створена одинадцята партія (насправді – бізнес-проект) - "Наша Україна", яка впродовж останніх років вела роботу, спрямовану на знищення десятьох партій засновників блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" через переманювання партійних активістів та звільнення з посад тих, хто не скорився цій партії.

Така антиукраїнська діяльність знайшла свою гідну оцінку у виборців. Підтримка цієї збанкрутілої політичної сили стала мізерною. А сама діяльність псевдопартії привела суспільство до загрози втрати української державності.

Тепер Ви, пане Президенте, закликаєте всіх нас, членів УНП, знову стати під прапори партії-банкрута і порятувати "Нашу Україну". Ми, українські патріоти, готові стати на захист незалежності соборної України. Але закликаємо Вас зрозуміти, що в цій ситуації не "Нашу Україну" потрібно рятувати – потрібно рятувати Україну.

А це можна зробити лише в один спосіб - не допустити до позачергових виборів Верховної Ради партію "Наша Україна", яку Ви очолюєте і тим самим дати можливість об’єднатися правим партіям, які в суспільство несуть любов до України, а не до грошей, посад та дорогих палаців і які здатні знайти значну підтримку на виборах.

Ми твердо переконані, що такий крок назустріч людям належно оцінять всі громадяни України, що дасть змогу провести до Верховної Ради України потужну праву патріотичну силу, яка зможе відповісти на виклики, які зараз стоять перед суспільством. Слава Україні!

З ВИСТУПУ КЕРІВНИКА ПРЕДСТАВНИЦТВА БЛОКУ ВІКТОРА ЮЩЕНКА "НАША УКРАЇНА" У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ, НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ВАСИЛЯ ЧЕРВОНІЯ НА ФОРУМІ НАЦІОНАЛЬНО-ДЕМОКРАТИЧНИХ СИЛ РІВНЕНЩИНИ 14 ЖОВТНЯ 2003 РОКУ.

"Блок "Наша Україна", який обіцяв своїм виборцям негайно створити єдину правоцентристську партію після виборів, піддавшись тиску партфункціонерів, а не своїх виборців, почав раптом сповідувати старе гасло "то ще рано, то вже пізно...", і примірятися до створення єдиної партії майбутньої влади, а не народу, який сам у демократичний спосіб шляхом таємного голосування повинен обирати собі лідерів у місті, районі, області і Державі як на партійному, так і на представницькому рівні (що, власне, нашому народу і гарантує Конституція України).

На жаль, природа блоку партій є такою, що партії конкурують між собою за вплив на лідера і на прийняття рішень в м. Києві. Тобто вся їх енергія буде обернута всередину. І цю природу партії не в силах змінити, здається, сам Господь. Єдина ж партія, автоматично розверне енергію на зовні (бо припиняється міжпартійна боротьба) і лише тоді можна серйозно говорити про підготовку до виборів і розбудову 33 тисяч виборчих комісій.

Висловлювання членів Політради Блоку на Форумі "Наша Україна" у Києві проти створення піраміди партійних і кадрових інтересів позбавляє наших активістів не лише бачення перспективи, але й не дозволяє партіям, що входять до Блоку, і тим, що хотіли би підтримати єдиного кандидата (СПУ, "Батьківщина", УРП "Собор"), довіряти нам і планувати майбутні політичні перспективи та підготовку кадрового потенціалу. Невже такі серйозні питання вирішуються за один день після перемоги на виборах. Якщо ми проголосили єврокурс, історія не пробачить нам, якщо не ініціюємо прискорення партійного злиття."

Обговорити на форумі