друкувати


Щоб і політики зробили стільки ж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-10-28 09:36:39

Багато жителів міста над Прутом вболівали за Віталія Кличка, сидячи перед екраном телевізора. А про найцікавіше, що не змогли показати телевізійники за короткий ефірний час, розповідає, як і обіцяв, заслужений тренер України Іван Данилишин, який бачив бій у Берліні на власні очі:

– Перше, що вразило, – це арена на понад 15 тисяч глядачів, яку збудували за доволі короткий час, все зроблено добротно, із суто німецькою точністю, а ще – місто, яке вдалося відбудувати після соціалістичної доби. Також приємно здивував ажіотаж із квитками – це означає, що було чимало охочих підтримати українського боксера, адже відомо, що на боці Кличка дуже багато німців.

Звичайно, найбільше спогадів про чудовий, тактично грамотно побудований бій Віталія. Адже щоб після трьох років перерви так зібрано зіграти, потрібно все ж таки бути Кличком. Зізнаюся, трохи побоювався за нього, але заспокоювало те, що у Віталія воля до перемоги більша, та й виграв уже перед боєм, бо Семюель Пітер втратив контроль над собою. Ще була цікава ситуація, коли після того, як нагородив суперника кількома потужними ударами в голову, а той вистояв, в очах Віталія промайнув подив: що з ним робити? А вже після першого раунду стало зрозуміло, що це буде впевнений виграш. Тому, розмовляючи з Володимиром, сказав, що дуже гордий з того, що вони з братом у боксі поділили світ між собою.

Коли зазвучав Гімн України й підняли наш прапор, найбільше хотілося в цю мить, щоб і політики зробили стільки ж, скільки чемпіони для своєї Батьківщини, щоб державні мужі чинили без фальшу, так, як звикли боротися спортсмени – правдиво, чисто, відкрито.

Якщо говорити про справи Кличків, то для Коломиї вони теж роблять багато – нещодавно партнери "Немирів" і фонд братів Кличків із всієї України вибрали чотири боксерські зали, на ремонт яких виділять гроші. Серед них і ФСК "Локомотив", який завжди славився боксерами, коломийську федерацію знають і за межами країни, а її президент – перший майстер спорту з боксу в місті.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, "Коломийський вісник"
Обговорити на форумі