друкувати


Військові метрологи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-10-13 01:15:57

Військові метрологи Західного регіону відкалібрували близько шести тисяч та відремонтували більше 200 засобів вимірювальної техніки військового призначення з початку року.

Як розповів командир регіональної бази вимірювальної техніки служби метрології і стандартизації ЗС України підполковник Олег Притика з початком антитерористичної операції на сході країни довелося кардинально змінити робочий графік та запровадити нові методики метрологічного забезпечення військових частин, організацій, підприємств і установ ЗС України, дислокованих на території Західних областей.

- 2014 рік показав, що спеціалістам метрологам до снаги проводити не лише метрологічне обслуговування зразків озброєння та військової техніки, проводити їх поточний та середній ремонт, а й повністю відновлювати автоматизовані системи керування вогнем. Хоча ця функція і не є притаманною представникам цієї професії, - наголосив він.

За словами офіцера, на вимогу часу особовим складом бази у стислі терміни опановано технологію відновлювального ремонту різнотипних комплексів засобів вогневого ураження, приладів, датчиків та інших технічних засобів: «Наразі, вже відновлено системи керування вогнем десяти БМП-2, проведено поточний ремонт та метрологічне обслуговування десятка зразків контрольно-перевірочної апаратури. Крім того, підготовлено низку спеціалістів метрологів за різними напрямками проведення метрологічних робіт».

Загалом, за словами головного інженера військової частини майора Ігора Талабка за дев’ять місяців поточного року проведено обслуговування техніки за номенклатурою у близько вісімдесяти військових частинах та інших військових формування. Також відкалібровано (повірено) біля 6000 та відремонтовано більше 200 засобів вимірювальної техніки військового призначення. Крім того, уповноважено (атестовано) 8 метрологічних та вимірювальних лабораторій.

Мало це, чи багато? Варто зазначити, що більше 70 відсотків свого робочого часу військові метрологи Західного регіону в поточному році провели у лабораторіях під відкритим небом. Однак вони готові й до подальшої напруженої роботи заради того аби мирний пан Президента України з врегулювання ситуації на сході був втілений у життя. Головне аби виділялося достатньо коштів на повірку вихідних та робочих еталонів військового призначення та закупівлю нових, досконалих зразків засобів вимірювальної техніки військового призначення.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ