друкувати


Сьогодні у друзів свято

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-30 01:30:18

У світі немає нічого краще і приємніше дружби; виключити з життя дружбу - все одно, що позбавити світ сонячного світла.

 Цицерон

Дружбу кожна людина розуміє по-своєму. Для когось - це розуміння, підтримка, а для когось - це просто спільні інтереси чи, навіть, взаємовигода. Справжня дружба - це надзвичайно рідкісне явище, адже як ми знаємо -  "друг пізнається в біді".

Будь-які людські стосунки ґрунтуються на дружбі, а вміння товаришувати та бути справжнім другом - це своєрідне мистецтво.

З нагоди Міжнародного дня дружби наш журналіст запитала коломиян: "Чи існує дружба між жінкою та чоловіком?" Більшість з опитаних давали позитивну відповідь:

"Так, існує,- каже Денис. - Ми живемо у світі стереотипів, а стереотипи, я вважаю, це нав’язане чиєсь висловлювання, нам тільки й дай, аби в щось повірити, чи над чимось посперечатись, отак і ця думка - це всього лише стереотип. Люди можуть дружити незалежно від статі.”

"Звичайно що існує! - висловлює свою думку Михайло. - Зараз такі часи, що з дружби починається все, в тому числі і кохання. До речі, я вважаю, що сімейне життя повинно переростати лише з дружби. Цим самим спонукати до зміцнення стосунків".

Цікаво те, що і жіноча половина також не проти дружити із протилежною статтю, бо з ними легше ділитися секретами та думками, - признається нам Наталя.

Ці відповіді дуже здивували, адже похитнули всю теорію трафаретів та бачення дружби між зовсім різними особистостями, в тому числі і між чоловіком та жінкою.

В теперішній час в багатьох країнах щорічно проводяться заходи, пов'язані із святкуванням дня дружби і толерантного ставлення до оточуючих.

Тож цього дня є чудова нагода згадати про своїх друзів, про тих, кого давно не бачили і скучили, або ж про тих, хто з вами постійно. Згадайте які-небудь прикольні моменти, які ви пережили, скажіть теплі слова, розкажіть про себе. Нехай це буде ще один світлий день, коли ви подаруєте іншій людині своє тепло, посмішку і радість.

Автор: Ольга Палійчук
Джерело: Коломия ВЕБ Портал