друкувати


Відбулась спільна прес-конференція міських голів Івано-Франківська та Коломиї - прес-реліз

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-22 03:30:39

22 липня 2014 року відбулась прес-конференція міських голів Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса та Коломиї Ігоря Слюзара щодо спільної поїздки до розташування 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" на Донеччині.

Під час прес-конференції міські голови Віктор Анушкевичус та Ігор Слюзар склали короткий звіт про доставлену бійцям 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" допомогу, посилки та передачі. Зокрема, вони побували не лише у базовому таборі батальйону, але й на усіх блокпостах, в тому числі й на найвіддаленішому, п’ятому, який знаходиться за 10 км від Амвросіївки. На ночівлю ми зупинялись в аеропорту Маріуполя, в якому базується батальйон "Дніпро", де зустрілись з керівництвом цього батальйону та із без перебільшення легендарним сотником Самооборони Майдану Володимиром Парасюком, який зараз захищає територіальну цілісність України в лавах збройних сил України на передовій.

"Нам вдалось поспілкуватись не лише з командуванням батальйону "Прикарпаття", але й з рядовими бійцями, які, незважаючи на багато розмов, демонструють витримку, високий бойовий дух та налаштування на перемогу.

Місцеве населення до українських військових ставиться дружньо. До речі, 30% жителів Тельманівського району, на території якого воюють наші хлопці, це вихідці та переселенці із Західної України", - зазначив міський голова.

За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, бійці 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" на сьогодні добре забезпечені, зокрема, формою, зброєю, 100%-ково забезпечені бронежилетами та дуже добре забезпечуються продуктами харчування. Тому просили не витрачати грошей на купівлю непотрібних речей. З технічного забезпечення бійці батальйону потребують приладів нічного бачення та лазерних дальномірів з дальністю бачення не менше 1 км, маскувальних сіток. З іншого - це засоби гігієни, шкарпетки та білизна, кава та цигарки.

"Також бійці 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" висловили своє ставлення до дезертирів, в якому вони одностайні. Звичайно, їх обурив факт зради та втечі, але найбільше хлопців обурило те, що ці зрадники, приїхавши сюди, зібрали родичів бійців і почали розповідати їм усілякі жахи, подали абсолютно необ’єктивну картину, почали без потреби нагнітати і без того непросту ситуацію. Цим вони лише завдали болю та шкоди не лише бійцям, але і їх рідним та близьким", - наголосив міський голова.

Бійці звертаються до усіх компетентних правоохоронних органів, з вимогою якнайшвидше затримати дезертирів та зрадників, притягнути їх до відповідальності. В іншому випадку, обіцяють, як тільки дозволить служба, приїхати до Івано-Франківська і особисто знайти зрадників.

Міські голови Віктор Анушкевичус та Ігор Слюзар ще раз подякували усім небайдужим людям, представникам малого та середнього бізнесу за допомогу, загальна сума якої сягнула близько 400 тис. грн. Серед переданого 5-му батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" - два тепловізора, вартістю більше 100 тис. грн., оптика, маскувальні сітки, продукти харчування та інше.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського МВК