друкувати


Як повторно зареєструватися платником податку на додану вартість

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-16 12:30:45

Міндоходів України роз’яснює порядок повторної реєстрації платником податку на додану вартість у разі його анулювання за рішенням контролюючого органу.

Якщо реєстрацію платника ПДВ анульовано за самостійним рішенням відповідного контролюючого органу, то з метою повторної обов’язкової реєстрації платником ПДВ, враховуються обсяги операцій з постачання товарів/послуг, які здійснені ним протягом останніх 12 календарних місяців - сукупно перевищують 300000 гривень, в тому числі, включаються і місяці попередніх реєстрацій (п.181.1 ст.181 Податкового кодексу України).

У разі анулювання реєстрації платника за самостійним рішенням відповідного контролюючого органу, який провадить оподатковувані операції, обсяги яких протягом останніх 12 календарних місяців сукупно не перевищують 300000 гривень або відсутні,  добровільно повторно зареєструватися платником ПДВ можна за його заявою.

При цьому добровільна реєстрація платником ПДВ не потребує визначення періоду для вирахування обсягу операцій з постачання товарів/послуг.

Повний зміст цього та інших питань розміщено у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі «ЗІР» на офіційному порталі Міндоходів України (зазначене питання роз’яснено у категорії 101.01.01).

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ