друкувати


Перспективи соціальної адаптації військовослужбовців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-11 10:30:09

У Львові, на базі громадської організації "Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку" проведено методичний збір, під час якого було розглянуто актуальні питання подальшої роботи у II-му півріччі в межах міжнародних національних програм за фінансування Північноатлантичного альянсу - "НАТО-Україна", офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні - "Допомога у соціальній адаптації військовослужбовців, звільнених з лав Збройних Сил України", Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія у співпраці з Міжнародним фондом соціальної адаптації.

Як розповів директор громадської організації Андрій Рой цієї осені у Західному регіоні для військовослужбовців та членів їхніх сімей буде організовано вісім безкоштовних курсів.

В межах цих програм нами проводиться професійне навчання за 6 цивільними спеціальностями, а загалом - маємо напрацювання з перенавчання по більш, ніж 20 напрямків. У вересні-грудні 2014 року будемо проводити курси "Комп’ютерна графіка та веб-дизайн" - м.Рівне (350год., ОБСЄ); "Менеджмент готельного та туристичного бізнесу" - м.Дрогобич (500 год., ОБСЄ); "Менеджмент малого бізнесу" - м.Мукачево (350 год., ОБСЄ); "Менеджмент готельного та туристичного бізнесу" - м.Львів (350 год., НАТО); "Менеджмент безпеки бізнесу" - м.Броди (350 год., НАТО); "Менеджмент безпеки бізнесу" - м.Самбір (350 год., НАТО). Понад 200 військовослужбовців зможуть отримати нові знання,що знадобляться їм у цивільному житті.

До речі, в нашому місті ми вперше проводимо 500 годинний курс "Інформаційні технології в бізнесі (Комп’ютерна графіка та веб-дизайн)" за сприяння Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія у співпраці з Міжнародним фондом соціальної адаптації .

Загалом, отримати додаткові спеціальності, що посвідчені свідоцтвами державного зразка та міжнародними сертифікатами і є конкурентоспроможними на ринку праці матимуть змогу офіцери та контрактники, звільнені у запас в 2009-2014 р. та сплановані до звільнення у 2014-2015 рр. які мають вислугу не менше 10 років. Навчання проводиться у пообідній час.

 

Довідково.

Прийом документів проводиться до 20 серпня 2014 р.

Більш детальна інформація - http://www.zrcp.lviv.ua/index.html

Електронна адреса: zrcp (етц) ukr.net

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ