друкувати


На Прикарпатті "підприємливі" продавці здачу видають не копійками, а цукерками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-07-09 10:30:15

"А у мене немає здачі, візьміть льодяник", - щораз частіше доводиться чути цю фразу у магазинах чи аптеках.

20 чи 30 копійок - сума ніби не значна, та й до того ж не полізеш до касового апарата перевіряти наявність копійок. Тому слухняно складаєш у пакет продукти, береш той льодяник "в зуби" і виходиш з магазину. Максимум - дозволяєш пробуркотіти собі під ніс щось на адресу продавця. Але цим, як правило, справа обмежується.

Франківчанка Марина Баблюк розповідає, що неодноразово у невеликих крамницях їй замість здачі "всовують" льодяники та інший дріб’язок.

"Дуже часто закуповую продукти у крамницях біля дому. Проте чи не щодня замість 5-50 копійок мені пропонують жуйки, льодяники, сірники тощо. Сваритися не хотілося, проте якось терпець урвався. Забрала цей льодяник, а ввечері знову пішла до того магазину по продукти і замість 10 копійок запропонувала продавцю той льодяник, мовляв, мені ж його дали, то чого я не можу. Та нічого не сказала, проте після цього решту здачу мені видають саме копійками - чи то 5, чи то 25", - розповідає жінка.

Виявляється, відсутність копійок для здачі є вигідною для продавців. Один із власників кіоску в Івано-Франківську, котрий попросив не називати своє ім'я, зізнався, що цукерки чи льодяники - не лише вихід із ситуації, коли немає дрібняків, а й спосіб підзаробітку.

"Одну цукерку прирівнюю до 15 копійок, хоча, якщо зважувати, то вона коштуватиме дешевше, - каже чоловік. - За день 1-2 кілограми цукерок таким чином розходяться", - розповів продавець.

За словами юриста Наталії Челах, видавати решту цукерками чи іншим товаром заборонено. Згідно із законодавством, власник пунктів продажу зобов'язаний забезпечити продавців розмінною монетою.

"Зрозуміло, що це зайві турботи, відтак цього не завжди дотримуються. У такому разі можна написати заувагу у книгу скарг та пропозицій, і директор буде зобов'язаний відреагувати, але люди рідко на таке скаржаться. Крім того, можна звернутися до споживзахисту. Це відносно дрібне порушення, хоча таке справді трапляється", - запевнила юрист Наталія.

Також за словами юриста, можна звернутись до правоохоронців з проханням провести перевірку, у разі підтвердження порушення, на заклад накладуть адміністративний штраф розміром від 17 до 170 гривень. Якщо подібне повторюється, знову накладають штраф, проте у більшому розмірі. Проблемою є те, що споживачі не надають цьому належної уваги і не скаржаться офіційно. А лише за такої умови можна було б боротися із такими незначними та все ж вагомими правопорушеннями.

Джерело: Бліц-інфо