друкувати


Польська віза по-новому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-05-27 10:30:02

Останнім часом можна читати багато новин про спрощення візового режиму з країнами ЄС, але, на жаль, більшість українців ще не відчули суттєвих покращень, а для перетину кордону все-таки потрібна шенген-віза.

Одним із простих шляхів отримати змогу потрапити в Європу є отримання польської шенгенської візи, оскільки для цього необхідний лише спрощений набір документів: без довідок про доходи з роботи, чи з банку.

Тривалий час попитом користується так звана “шопінг”- віза, отримавши яку, можна подорожувати Європою. Першим кроком для отримання такої візи є запис на чергу до візового центру. Але, наразі, це зробити стає все проблематичніше. Як зазначив Генеральний консул Республіки Польща у Львові, зараз має місце ситуація, коли хакери блокують телефони колл-центру, чим унеможливлюють нормальну реєстрацію звичайної людини, яка хоче записатися на чергу, адже, щоб записатися на чергу, останні кілька тижнів треба дзвонити більше сотні разів. На цьому і наживаються посередники, які за такий запис правлять значну суму. Щоб покращити ситуацію, польське консульство змінило правила: з 1 червня реєстрація на подачу можлива лише за наявності спеціального коду, який автоматично генерується при оплаті послуг візового збору у відділенні ІДЕА або КРЕДОбанку. Поляки сподіваються, що такі зміни покращать ситуацію з візами.

Отже, для того, щоб подати документи на польську візу з 1 червня, особа повинна зробити реєстрацію по-новому: проплатити збір візового центру в одному з відділень ІДЕА або КРЕДОбанку, після чого вона отримає чек з уже згенерованим кодом. Через двадцять чотири години після оплати збору візового центру, особа зможе зареєструватися на подачу документів, вказавши цей код. Таким чином очікують на меншу кількість зловживань і додаткових посередництв при реєстрації.

Сподіваємось, так і буде.

Автор: Наталія ТРИФ’ЯК, директор турагенції "Гарячі тури"