друкувати


Порушення не вплинули на результат виборів на Прикарпатті (інфографіка)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-05-26 12:45:11

Станом на 20.00 у день виборів 25 травня явка виборців по Україні, за даними ОПОРИ, становила 60%. На Заході - 70%, Центр - 63%, на Сході - 48%, Південь - 48%.

Під час спостереження за проведенням голосування та підрахунком голосів спостерігачами ОПОРИ, які працювали у Івано-Франківській області, були зафіксовані порушення процедурного характеру. Але кількість зафіксованих порушень і характер порушень не становили загрози для організації процесу голосування, не мали ознак масовості та були такими, що не можуть вплинути на результати волевиявлення виборців.

Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі "ОПОРА" на Івано-Франківщині: "Вибори на Прикарпатті відбулися чесно та демократично і відповідають міжнародним стандартам організації виборчого процесу. Ці вибори - одні з найкращих в Івано-Франківській області, за якими спостерігала ОПОРА, у плані організаційної підготовки та дотримання законодавства. Порушень було мало, скарг та актів – мінімум. Усі непорозуміння, які виникали на Прикарпатті між спостерігачами та членами ДВК вдавалося вирішити оперативно. Вибори на Прикарпатті відбулися відповідно до законодавства та міжнародних демократичних стандартів, всі кандидати перебували в рівних умовах, результат підрахунку є чесним, а порушень, які б вплинули на остаточний результат виборів, незафіксовано".

Висновки ОПОРИ ґрунтуються на результатах довготермінового та короткотермінового спостереження, критеріях та принципах демократичних виборів. У своїй роботі спостерігачі ОПОРИ дотримувалися Декларації глобальних принципів непартійного спостереження і моніторингу виборів громадськими організаціями.

 

Дані швидкого статистичного підрахунку голосів від ОПОРИ:

За Петра Порошенка – 53,4%

За Юлію Тимошенко – 13,2%

Інші кандидати – 31,8%

Зіпсовані бюлетені – 1,6%

Джерело: Громадянська мережа ОПОРА