друкувати


Перемога бодібілдера із Дебеславців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-05-21 03:35:41

Переможцем чемпіонату Закарпаття із бодібілдингу став житель Дебеславців Коломийського району Євген Лящовський.

Його конкурентами були близько десяти учасників з усієї України. У новій номінації змагань "Men’s-Physique" Відкритого кубка Закарпатської області Євген виборов перше місце.

Бодібілдинг, інакше кажучи, культуризм, - це система вправ, спрямована на пропорційний розвиток людського тіла, нарощування маси й розвиток рельєфу м’язів. Це ще молодий вид спорту для України. Втім, розвивається він стрімко. На Івано-Франківщині є чимало чоловіків, які захоплюються культуризмом.

Кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу Євген Лящовський ще в дитинстві почав захоплюватися кінофільмами за участю Арнольда Шварценеггера, Сильвестра Сталоне, Жана-Клода ван Дамма. Мріяв вирости таким, як вони. Та мрії залишалися лише в уяві без реальних дій - не мав фінансової можливості займатися в спортивних секціях.

- Одного ранку (ніколи не забуду цієї дати) 2 липня 1998 року я вирішив стрибнути на перекладину, яку мені зробив батько, - згадує Євген Лящовський. - З того дня почав посилено тренуватися. Згодом створив тренажерну залу вдома. Виготовив саморобні штангу й гантелі. Нині у період міжсезоння тренуюсь по 3-4 рази на тиждень по півтори години. Ні в чому себе не обмежую. Але намагаюся збалансовано і раціонально харчуватися. Коли є потреба, кількість тренувань збільшую до шести на тиждень - по два на день.

Нині Євген прагне рівнятися на таких атлетів, як Ryan Terry, Steve Cook, Jeff Seid, Денис Гусев. Втім, він не погоджується, що культуризм не є розвиненим видом спорту в Україні.

- Професійний спорт, особливо бодібілдинг, потребує багато часу і великої самовіддачі, - каже Євген Лящовський. - Друга не менш вагома причина - це фінансова. Бодібілдинг - найдорожчий вид спорту. Щоб мати високі результати і прогресувати попри генетичні дані, потрібно чимало капіталовкладень. Тому українці поки що не можуть дозволити витрачати великі суми грошей на свій розвиток у цьому виді спорту, як, наприклад, на Заході.

Наостанок Євген сказав, що ці змагання додали йому нового досвіду та поштовху до наступних перемог. Головне для кожної людини, як він вважає, - це вміти любити себе і не шкодувати часу на спорт. Адже від цього захоплення міцнішає здоров’я.

Джерело: Газета "Галичина"