друкувати


Вчені: причина самотності - дитяча травма голови

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-16 03:30:28

Травма голови, перенесена в дитячому віці, може безпосередньо позначиться на соціальному майбутньому людини. Такого висновку дійшли вчені з Університету Брігама Янга (США).

Одним з наслідків може стати самотність людини в дорослому віці. За словами дослідників, одна з основних проблем ушкоджень мозку пов'язана з тим, що потерпілий може отримати серйозні травми і при цьому відчувати себе абсолютно нормально.

У результаті дослідження, в ході якого порівнювалися МРТ-дані дітей, які пережили травми голови та дітей без них, з'ясувалося, що перші мають певні відхилення у роботі мозку, зокрема, у різному ступеню були порушені такі сфери, як уміння слухати, розуміти, формулювати свої думки. Виявлений взаємозв'язок між черепно-мозковими травмами та соціалізацією людини, на думку лікарів, допоможе надалі зрозуміти як подібну проблему можна виправити.

В якості експериментальної групи вчені взяли дітей, які отримали травми під час ДТП. Дослідники встановили, що багато з тих, хто переніс аварію, відчувають труднощі в спілкуванні з навколишнім світом.

Раніше вчені з'ясували, що дорослій людині краще страждати від ожиріння, ніж від самотності. Відчуття самотності і туги може стати причиною інфаркту та депресії, вважають дослідники.

Джерело: Освітній портал