друкувати


Нездорова їжа викликає лінощі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-14 09:30:25

Дослідники Каліфорнійського університету (США) стверджують, що звичка їсти оброблені харчові продукти у поєднанні з надмірною вагою робить людину втомленою та ледачою. Підсумки дослідження вчені опублікували в журналі Physiology and Behavior.

Під час експерименту на щурах, чиї фізіологічні системи дуже схожі на систему людини, вчені розділили гризунів на дві групи і утримували на спеціальних дієтах протягом півроку.

Перша група щурів дотримувалася дієти з необроблених продуктів, зокрема, кукурудзи та рибного борошна, у той час як друга група харчувалася обробленими продуктами з цукром. У результаті виявилося, що щури, які споживали нездорову їжу, при виконанні різних завдань відпочивали набагато частіше і довше, ніж щурі, які харчувалися здоровими продуктами.

Вчені дійшли висновку, що причина лінощів людей, які страждають на ожиріння, полягає саме у споживанні великої кількості шкідливих продуктів. Причому ефект від такої дієти зберігається протягом тривалого часу.

Ожиріння в США, як відомо, вже набуло характеру епідемії. За останні десятиліття поширеність ожиріння досягла 35% у дорослих та 17% дітей від загальної чисельності населення штатів.

Автори дослідження переконані, що такі темпи ожиріння пов'язані з малорухливим способом життя, високим ступенем обробки харчових продуктів та нездоровим раціоном.

Джерело: Освітній портал