друкувати


Вчені: жінки на роботі втомлюються більше за чоловіків, а заробляють менше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-11 04:30:57

Вчені з університетів Тель-Авіва і Хайфи (Ізраїль) з'ясували, що жінки відчувають на роботі більше стресу, ніж представники сильної статі.

При цьому вони менше заробляють, навіть якщо мають однакові з чоловіками професійні навички та досвід роботи.

У дослідженні брали участь 9 тисяч жінок і 8500 чоловіків з 27 країн світу. Їм були запропоновані питання, які допомогли дослідникам оцінити, наскільки привабливою здається робота для кожного учасника. Використовувалися декілька характеристик - наприклад, рівень заробітної плати, гнучкий графік, навчання, навантаження, страх втрати робочого місця, перспективи та інші.

Результати виявилися далеко не на користь жінок. Так, з'ясувалося, що вони переживають на роботі більший стрес і, повертаючись додому, почуваються виснаженими після довгого робочого дня. До того ж вони більше бояться втратити роботу на відміну від чоловіків, які рідше переймаються з цього приводу. Ну і, нарешті, зарплата у жінок менше, ніж у чоловіків. Рівень професіоналізму та досвід їм в цьому плані не особливо допомагають.

На тлі цього здається не дивним, що дами отримують менше задоволення від своєї діяльності. Єдиний критерій, в якому вони обійшли сильну стать, - це знижені фізичні навантаження. Тобто жінки поки все ще задіяні на легких роботах, де не потрібно докладати особливих фізичних зусиль.

Джерело: Освітній портал