друкувати


ПАРЄ: сценарій гідної відповіді Росії, - група "Інформаційний спротив"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-10 10:45:20

9 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із засудженням дій Росії по анексії Криму від України і критикою російських пропозицій по федералізації України.

Таку замітку від секції "Дельта", що у групі "Інформаційний Опір" на своїй сторінці у Фейсбук виклав військовий експерт Дмитро Тимчук.

«Асамблея рішуче засуджує російську військову агресію і подальшу анексію Криму , що є чітким порушенням норм міжнародного права , в тому числі положень Статуту Організації Об'єднаних Націй , Хельсінкського Акта ОБСЄ та основних норм Ради Європи. Жоден з аргументів , до яких вдається Російська Федерація для виправдання своїх дій , не відповідає дійсності » , - йдеться в резолюції ПАРЄ прийнятої більшістю голосів ( 140 - за, 32 - проти , 9 - утрималися ) .

Крім того , співдоповідач ПАРЄ по Україні Марієтта де Пурбе -Лундін ( Швеція ) заявила , що Україна повинна провести конституційну реформу , децентралізацію влади з делегуванням значних повноважень місцевим громадам , але при сильному унітарній державі . Резолюція ПАРЄ засудила пропозиції Росії по федералізації України , оскільки це « призвело б до значного ослаблення єдності і стабільності країни».

Примітно , що зовсім випадково в день голосування розвідка США оприлюднила оперативні дані про чисельність російських військ біля українських кордонів. Мабуть цифра в 80 тис. потенційних окупантів з РФ благотворно вплинула на результат голосування ( за даними групи «Інформаційне Опір » , чисельність військ по раніше не перевищує 50 тис.чол. ) .

Також допоміг держсекретар США Джон Керрі , який раніше заявив , що в зіткненнях на сході України беруть участь провокатори й агенти російських спецслужб , які були направлені туди з метою « посіяти хаос».

Також за останні кілька днів український МЗС , завдяки оперативній роботі прикордонників і контррозвідників , зокрема , щодо затримання російських шпигунів , зумів довести до міжнародної спільноти інформацію про безпосередню причетність Росії до дестабілізації ситуації , організації сепаратистських акцій протесту на Сході України , а також наміри Путіна захопити південно-східні українські області .

Тому , незважаючи на жалюгідні спроби російської делегації , внести хоч якісь свої пропозиції в резолюцію ПАРЄ , думка Россі ніхто вже не слухав.