друкувати


Тривалі пробіжки небезпечні для здоров'я?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-09 02:30:23

Доктор Мартін Мацумура в ході проведеного аналізу встановив, що тривалі пробіжки чинять негативний вплив на здоров'я людини.

Раніше вважалося, що такі навантаження знижують рівень холестерину, підвищують настрій і загальний фізичний стан.

Важливу роль відіграє тривалість бігу. Найоптимальніший режим - 1-2,5 години не дуже швидкого бігу (всього 2-3 пробіжки на тиждень). А ось люди, які взагалі не бігають, або марафонці мають скорочену тривалість життя порівняно з людьми з помірним режимом.

Вчений проаналізував дані майже 4 тис бігунів (середній вік - 46 років). Майже 70% на тиждень пробігали більше 32 кілометрів. Фахівці врахували інформацію про використання знеболюючих (нестероїдних протизапальних препаратів типу ібупрофену), які пов'язані з ускладненнями з боку серця, та інформацію про прийом аспірину, що захищає серце.

Ще враховувалися фактори ризику з розряду високого тиску, підвищеного холестерину, діабету, наявності в сім'ях хворих на серце і наявність нікотинової залежності. Виявилося, жоден з перелічених факторів не пояснював, чому марафонці жили менше.

При цьому знеболюючі частіше приймали люди, які пробігали менше 32 кілометрів на тиждень. У цілому серйозні навантаження могли викликати зношування організму, прискорюючи процес старіння і провокуючи виникнення проблем зі здоров'ям.

Джерело: Освітній портал