друкувати


Вчені: сім порцій фруктів і овочів на день знизять ризик смерті на 42%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-04-01 04:30:56

Вчені з університетського коледжу Лондона (Велика Британія) довели, що щоденне споживання близько семи порцій фруктів допоможе зміцнити імунітет і попередити виникнення раку, серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям.

На думку британського експерта Ойїнлоли Ойєбоде, відомості про 65 тис. жителів Великої Британії, які періодично брали участь в опитуванні соціальних служб, дали можливість встановити взаємозв'язок між харчовими звичками людей і їх здоров'ям, а також тривалістю життя. Дослідження проводилося протягом 12 років – з 2001 по 2013 роки, і дало можливість зіставити тривалість життя англійців, які дотримуються різних дієт.

Стало очевидно, що довше живуть люди, які віддають перевагу фруктам, а не м'ясним і високовуглеводним продуктам.

Звичайно ж, якщо людина за день з'їдала усього один шматочок фруктів, це ніяк не впливало на її здоров'я. А ось збільшення порції фруктів утричі знизило ризики виникнення проблем із серцем і гіпертонії на 13%. Відповідно, якщо щодня з'їдати по 7-8 порцій фруктів, то ризики знизяться ще удвічі.

У людей, які щодня з'їдають сім і більше порцій овочів і фруктів, ризик смерті знижений на 42%.

Вчені з Кембріджського університету (Велика Британія) довели, що фруктові соки не такі вже й корисні. В них міститься велика кількість цукру, здатне викликати ожиріння.

Джерело: Освітній портал