друкувати


Життя в гармонії з гормонами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-28 04:30:52

Один із секретів гарного настрою жінки - це її здоров’я. Жіночий організм приховує у собі безліч таємниць. Які ніколи не спроможна розгадати і сама жінка. Особливо, коли настрій змінюється без вагомих на те причин, вага коливається незалежно від харчування. Жінка незадоволена своїм відображенням у дзеркалі. Порушується нічний сон, знижується працездатність.

Як залишитися молодою та красивою? Відповідь проста і криється...в роботі ваших гормонів.

Жіночий організм живе в чіткому циклічному режимі. Коливання рівня різних статевих гормонів викликає послідовні зміни у всьому організмі.

Гормони відіграють надзвичайно важливу роль у нашій життєдіяльності - вони регулюють всі обмінні процеси, від них залежить репродуктивна функція і взагалі немає в людини такого органу, який би так чи інакше не залежав від гормонів.

Сьогодні розглянемо найбільш важливі гормони в жіночому організмі

Естроген. Найвідоміший жіночий статевий гормон. Який робить жінку жіночною. Він прискорює оновлення клітин організму, зберігає молодість шкіри, блиск і пишність волосся, захищає судини від відкладень холестерину. Надлишок естрогену часто обертається надмірною повнотою в області стегон та нижньої частини живота.

Тироксин - гормон щитовидної залози, ща впливає на ваш розум та фігуру. Він регулює обмін речовин. Чим швидше він відбувається, тим складніше жінці набрати вагу і, навпаки.

Крім того, тироксин впливає на нашу кмітливість. Завдяки цьому гормону, жінка може мати струнку фігуру, гладку шкіру і граціозні рухи. Цікаво, що саме тироксин дозволяє жінці моментально реагувати на зацікавлений чоловічий погляд.

Фолікулостимулюючий гормон (ФГС) у жінок стимулює дозрівання статевих клітин.

Лютеїнизуючий гормон (ЛГ) - регулює процес овуляції.

Прогестерон - гормон що сприяє своєчасній вагітності і нормальному її перебігу. При його нестачі, як правило вагітність не настає або трапляються часті викиди.

Пролактин регулює лактацію під час вагітності та в період годування груддю.

Тестостерон у жінок виробляється в невеликих кількостях і змушує відчувати сексуальний потяг, робить наполегливими та цілеспрямованими. При його надлишку на шкірі з’являється висип, характер стає запальним і агресивним. При дефіциті - не хочеться сексу.

Надлишок дегідроепіандростерону сульфату (ДГЕА-С) надлишок спричиняє у жінки надмірне оволосіння за чоловічим типом.

Підтримувати гормональний баланс у нормі дуже важливо для здоров’я і життя жінки, адже гормональна система - найвразливіша у жаночому організмі. Для того, щоб почуватися щасливою кожна жінка має бути впевнена не лише в собі, а й своєму здоров’ї.

Фахівці Клініко-діагностичної лабораторії "МЕДЛЮКС" радять з профілактичною метою щорічно контролювати рівень своїх гормонів у крові, відвідувати лікаря-гінеколога, ендокринолога та інших спеціалістів. Адже головна мета цих медиків - збереження здоров’я кожної жінки.

Інформацію підготувала лікар-лаборант Осиф Вікторія Дмитрівна

Дослідити івень своїх гормонів ви зможете в лабораторї "МЕДЛЮКС", за адресою м.Коломия, вул.Довбуша, 19,а. Тел: (03433) 5 53 72