друкувати


Активна мама - щасливі діти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-27 02:30:06

Що активнішою є мама, тим більше фізично активною буде її дитина. Такі висновки зробили британські вчені після того, як спостерігали за 500-ми мамами та їхніми чотирирічними дітьми.

Проте, рівень фізичних навантажень багатьох мам є нижчим за рекомендований, зазначають вчені.

Дослідники з Кембриджського і Саутгемптонського університетів протягом семи днів спостерігали за серцевими ритмами мам і дітей для вимірювання їхньої активності. В опублікованих результатах дослідження йдеться про те, що політика щодо поліпшення здоров'я дітей має бути спрямована на матерів.

Вчені дійшли висновку, що діти не "є просто активними від природи", а батьки відіграють найважливішу роль у формуванні здорових звичок на ранніх етапах життя.

Один з керівників дослідження, співробітник інституту дитячого здоров'я при Університетському коледжі Лондона Кетрін Хескет зазначила, що дані дослідження показали прямий зв'язок між фізичною активністю у дітей та у їхніх матерів.

"Чим більш активною була мама, тим більш активною була дитина. Хоча не можна стверджувати, чи активні діти змушують матусь бути більш активними і бігати за ними. Цілком ймовірно, що активність одного впливає на іншого", – зазначила пані Хескет.

Вона повідомила, що кожну хвилину помірної або інтенсивної активності мами, її дитина була на 10% більш активною.

Фактори, що вплинули на рівні активності мам враховували також те, чи працює мама і чи є у дитини брати чи сестра.

Збільшення фізичної активності в сім'ї може поліпшити загальний стан здоров'я дітей, вважає один з дослідників доктор Енн Хоскінс.

Джерело: Освітній портал