друкувати


Який "лис" заховав в нору патрони?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-22 04:00:34

Голова Богородчанської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Руслан Болюженко знайшов у лисячій норі бойові патрони й здав їх міліції.

41-річний керівник громадської організації разом із псом обходив мисливські угіддя й натрапив на лисячу нору. Такса витягнула звідти якийсь пакет.

Руслан Болюженко подумав, що то браконьєрські петлі, але насправді в кульку виявилася пригорща патронів армійського зразка калібру 5,45 міліметра. Вони підходять до автоматичної зброї. 

В райвідділі міліції, куди зайшов мисливець, боєприпаси перерахували: в пакеті було 110 патронів. Відповідно до законодавства, особа, яка добровільно здає в правоохоронні органи незареєстровану зброю чи боєприпаси, звільняється від відповідальності.

Цією можливістю минулої доби скористалися семеро жителів Прикарпаття. Зокрема, 25-річний житель Галича здав у міліції 21 патрон армійського зразка, який знайшов на березі Дністра, а мешканець гірського села Татарів приніс у Яремчанський міськвідділі внутрішніх справ 15 набоїв калібру 7,62 міліметра. За словами горянина, на боєприпаси він натрапив в урочищі «Піги».

Джерело: АП