друкувати


Коломийська ОДПІ: Видача довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок - 3ДФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-03-05 01:30:11

При продажі власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок.

Дана довідка є підставою для не включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції. Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки.

Довідка видається особисто власнику сільськогосподарської продукції, якщо сільськогосподарська продукція вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.

Довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси платника протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки та видається строком на п’ять років.

Зауважимо, що інформація про видачу довідки передається сільською, селищною, міською радою контролюючому органу за місцем розташування земельної ділянки протягом 10 днів з дати видачі довідки власнику сільськогосподарської продукції.

Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок та її форма затверджені Наказом Міндоходів від 17.01.2014 р. №32, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31 січня 2014 року за №201/24978.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ