друкувати


Самотність більше шкодить здоров'ю, ніж ожиріння

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-18 01:30:35

Вчені з США закликають людей пенсійного віку вести активний спосіб життя і багато спілкуватися з друзями, знайомими, колишніми колегами, оскільки самотність небезпечна для життя.

За інформацією американських ЗМІ, фахівці останні 20 років спостерігали за людьми у віці старше 50 років і їх здоров'ям. У цілому учасниками досліджень були 2 тисячі жінок і чоловіків.

Експертам під час дослідження вдалося з'ясувати, що самотні люди вмирають удвічі частіше, ніж їх активні однолітки. Крім того, ізольованість і непотрібність провокує серйозні захворювання. Зокрема, депресії, інсульт, захворювання серцево-судинної системи виникають удвічі частіше у самотніх людей, ніж у тих, хто страждає від ожиріння. З цієї причини учені рекомендують людям середнього віку планувати старість дуже серйозно.

"Ми собі уявляємо старість, як час, коли можна залишити сім'ю, друзів, колег, переїхати куди-небудь, де теплий клімат і там доживати життя. Однак це не найкраща ідея, оскільки така асоціальна атмосфера може призвести до передчасної смерті", - зазначив професор психології Джон Кікаоппо.

Джерело: Освітній портал