друкувати


Бізнес Коломийщини про нові електронні сервіси та спрощення процедур подання звітності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-12 01:30:46

"Незмінним у 2014 році залишиться курс на дерегуляцію та спрощення податкових і митних процедур, розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом", - зазначила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька за круглим столом з платниками району.

З цього приводу зустрілись керівники підприємств, підприємці, представники громадських організацій і фахівці податкового законодавства.

Також з представниками бізнесу обговорили Концепцію реформи декларування доходів громадян, метою якої є суцільне декларування доходів та боротьба з тіньовою економікою.

Окрім цього, зауважено, що вже найближчим часом планується впровадження єдиної звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску - що скоротить документообіг та зменшить витрати часу на виконання процедур зі сплати податків.

Особливу увагу на заході приділено напрямку функціонування електронних сервісів для платників, особливостей їх використання та подання звітності в електронному вигляді, переваги якої оцінили більшість платників.

За словами очільника інспекції, зокрема звітність з єдиного соціального внеску подають засобами E-mail подають вже 98 відсотків страхувальників.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ