друкувати


Висококалорійне харчування під час вагітності впливає на мозок дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-03 12:30:14

Вчені з Єльської медичної школи (США) довели на прикладі мишей, що висококалорійне харчування під час вагітності впливає на мозок дитини. Харчування вплинуло на структуру мозку тварин.

За словами дослідників, зроблене відкриття пояснює, чому діти батьків, які страждають від ожиріння, частіше схильні до повноти.

У свою чергу, експерти кажуть, що дослідження заслуговує уваги, однак зміни в людському мозку не доведений факт. Вони відзначають, що люди і миші по-різному обробляють жир.

Експерименти на мишах показали, що у матерів, які харчуються висококалорійною їжею, мишенята народжуються зі зміненим гіпоталамусом (цей відділ мозку важливий для регулювання обміну речовин). У результаті у дитинчат відзначався підвищений ризик надлишкової ваги і розвитку діабету 2 типу у порівнянні з мишенятами, народженими від матерів, які харчувалися правильно.

За словами дослідників, ці фундаментальні біологічні процеси також становлять небезпеку і для людей. Дослідження в цій галузі ще мають бути продовжені, відзначають вчені.

І дослідники, і сторонні експерти сходяться на думці про те, що жінкам під час вагітності слід дотримуватися здорового харчування.

Джерело: Освітній портал