друкувати


Військові знову прийшли на допомогу мешканцям Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-02-01 11:30:17

Сильними снігопади дійшли і до Прикарпаття.

Вчора, відбулося засідання Івано-Франківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в області під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Костючика, на якій розглянуто питання щодо локалізації снігових заторів на автомобільних дорогах області.

Зокрема, комісія звернулася до начальника Івано-Франківського гарнізону полковника Ігоря Павлюка щодо залучення спеціальної техніки для очищення автошляхів Коломийського та Городенківського районів від снігових заметів.

Як повідомив заступник начальника Івано-Франківського військового гарнізону підполковник Любомир Демчук для ліквідації снігових заметів було виділено шнеко роторну снігоочисну машину з 108-ї авіаційної комендатури, яка дислокована у місті Коломия.

Для боротьби з великим снігом, командування комендатури виділило кращих спеціалістів підрозділу майор Андрій Кулик, водій-оператор взводу забезпечення 108 авіаційної комендатури старшина військової служби за контрактом Любомир Носул, водій автотранспортних засобів взводу забезпечення працівник Збройних Сил України Анатолій Тимощук.

Протягом дня військовослужбовці змогли розчистити сніг та відновити транспортний рух на 35 кілометрах складної ділянки дороги Коломия-Городенка, яка являється важливим автомобільним сполученням в напрямку сусідніх обласних центрів - міст Тернополя та Чернівців.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України