друкувати


Дівчатка починають цінувати матерів у 23 роки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-01-25 03:30:41

Дослідники з'ясували, коли дочки починають цінувати своїх матерів. Багато мам вважають своїх дочок невдячними, і у них є підстави так думати. Дослідники з'ясували, що по-справжньому цінувати мам дочки починають лише у 23 роки - після 183 щорічних сварок.

Якщо б ви могли повернути час назад і знову стати дівчинкою-підлітком, стали б ви поводиться з мамою так, як це було в минулому? Дівчата від 23 років і старше скоріш за все дадуть відповідь на це питання "ні". Тому що саме у цьому віці вони, нарешті, починають цінувати своїх матерів по-справжньому, вшановуючи їх.

Дослідження показало, що середня британська дівчинка-підліток за один рік після розмов з матір'ю 164 рази голосно гупає дверима, 123 рази ридає через стосунки з хлопцем, 257 раз свариться з членами сім'ї (183 сімейних конфлікти з мамою) і ще 127 раз з друзями. Крім того, 274 години на рік дівчата витрачають на телефонні розмови.

25% дівчат, які взяли участь в опитуванні, висловили жаль через свою поведінку в підліткові роки, що ставала причиною для сімейних конфліктів. Про що мами найчастіше сперечаються з дочками? Це прибирання особистої кімнати, необхідність знімати трубку при дзвінку або відповідати, коли тебе кличуть вдома, а також відносини з хлопцями.

А з віком приходить усвідомлення. 75% дівчат вдячні своїм мамам за виховання, а 67% впевнені, що всім найкращим у своєму житті вони зобов'язані саме матерям. Опитування серед 2 тис дівчат також дозволило встановити ідеальну з точки зору взаємовідносин різницю у віці між мамою і донькою - вона становить 25 років.

Джерело: Освітній портал