друкувати


Хороша книга змінює мозок і життя людини, - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-01-08 02:30:35

З появою освіти з'явився стереотип, що лише підручники розвивають розумові здібності людини, зумовлюючи її успіхи в майбутньому.

Однак Грегорі Бернс з університету Еморі (Атланта, США) провів дослідження за допомогою магнітно-резонансної томографії (МРТ), які доводять, що при читанні хорошого роману або трилера мозок людини схильний до фізичних змін, схожих на поведінку одного з головних героїв книги.

Для експерименту Бернс відібрав 21 учасника. Перші 5 днів вони тестувалися в стані спокою, а в наступні 9 днів учасникам вручалася книга, яку вони повинні були щоденно читати перед сном до певного місця (30 сторінок кожен день). Для читання була обрана книга Роберта Харріса "Помпеї", в якій описувалися реальні події в специфічній авторській обробці. Вранці всі добровольці проходили тест МРТ. Томографія чітко показала зміни в структурі мозку випробовуваних, причина яких була закладена в читанні цікавої книги.

Зазначимо, що подібним чином на людину впливають дійсно цікаві книги. Цією властивістю не володіють книги "Як стати багатим" і "Як зміцнити здоров'я". Вони не приносять людям ні багатства, ні здоров'я.

Джерело: Освітній портал