друкувати


Польща вважає, що Євромайдан поверне ЄС віру в Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2014-01-03 10:30:08

ЄС переоцінив значимість своєї пропозиції для України і не врахував той факт, наскільки важливим для Києва є співпраця з Росією, упевнені в МЗС Польщі.

Акції в Україні на підтримку євроінтеграції можуть повернути в країнах Західної Європи віру у важливість цього проекту. Про це заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в ефірі телеканалу TVN24.

"Сподіваюся, що це надихне західноєвропейські країни, які побачать, наскільки важливим є проект Євросоюзу і завдяки українцям повернуть віру в проект, який для Європи і особливо Польщі є надзвичайно важливим", - сказав Сікорський.

При цьому він зазначив, що поки що ще немає остаточного рішення про неможливість євроінтеграції України. "Ще багато чого може статися", - підкреслив міністр закордонних справ Польщі.

У той же час Сікорський зазначив, що ЄС сильно переоцінив привабливість своєї пропозиції для України і недооцінив важливість України для Росії.

"Я згоден з оцінкою, що в Євросоюзі дуже сильно переоцінили привабливість своєї пропозиції і не оцінили фактор, який для нас є очевидним, а саме - наскільки першочерговим питанням для Росії є Україна і які величезні кошти готова вкласти російська влада, щоб Україна підтримувала з нею свої відносини", - сказав він.

Джерело: Дзеркало Тижня