друкувати


Малазійські вчені створили шоколад, який не тане в спеку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-12-31 03:30:59

Вчені з Малайзії дійшли висновку, що замінник какао-масла, отриманий з жиру насіння манго і пальмового стеарину, може допомогти шоколаду витримувати високі температури, пише видання Kedem.

За словами вчених, цей замінник дозволяє шоколаду не танути при температурі 37,5 градусів, у той час як середня температура плавлення масла какао становить 34 градуси.

Подібний замінник какао-масла можна використовувати при виробництві шоколаду для країн зі спекотним кліматом.

Влітку 2013 року британськими вченими з компанії Cadbury була розроблена інновація для любителів солодкого - шоколад, який має унікальну властивість залишатися в твердому стані навіть при впливі температури 40 градусів С або 104 градусів F протягом більше трьох годин.

Слід зазначити, що звичайні шоколадки починають танути вже при 32 градусах С, що робить їх транспортування та подальше зберігання досить складним і дорогим, оскільки вимагає використання багатьох холодильних установок, а відповідно і великих витрат електроенергії.

Вчені з усього світу займаються подібними розробками вже дуже давно. Наприклад, незадовго до Другої світової війни, кондитери почали виробництво спеціального шоколаду для американських військових, щоб солдати могли спокійно зберігати батончики і цукерки в кишенях одягу навіть при високій температурі, не піклуючись про те, що вони розтануть.

Джерело: Освітній портал