друкувати


Неприємні люди + спілкування = прискорення часу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-11-28 03:30:03

Суб'єктивне сприйняття часу залежить від того, які емоції ми відчуваємо до співрозмовника, вважає Рут Огден з університету імені Джона Мурса (Велика Британія). За його оцінками, в товаристві з неприємними людьми час йде швидше.

В експерименті брали участь дівчата віком 18-25 років. Їх попросили оцінити час, протягом якого їм показували фото людей з різною зовнішністю (привабливою, непривабливою або звичайною).

Виявилося, найточніше дівчата оцінюють час демонстрації фотографій людей з нейтральною зовнішністю. Приблизно збігалися об'єктивний і суб'єктивний час перегляду симпатичних облич. Але учасниці були схильні занижувати час, протягом якого вони бачили фото з неприємними обличчями.

На думку авторів дослідження, мозок сприймає неприємне обличчя з зусиллями і постійно відволікається на інші думки, тому здається, що на саме обличчя людина дивиться недовго.

Приємні обличчя, навпаки, привертають увагу. Можливо, людина підсвідомо розраховує отримати будь-які соціальні вигоди зі спілкування з таким співрозмовником.

Джерело: Освітній портал