друкувати


Жінки, хочете бути стрункішими? Спіть за графіком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-11-20 11:30:50

Нещодавні наукові дослідження виявили, що ті жінки, що дотримуються чіткого режиму сну – більш стрункі – повідомляє The Telegraph.

Дослідники протягом кількох тижнів проводили експеримент серед 300 жінок віком від 17 до 26 років та виявили, що ті, хто щодня просинається та лягає спати у той же час, залишається більш стрункими.

Попередні дослідження довели, що брак сну може вплинути на вашу вагу, проте з цим раніше не пов’язували тривалість та режим сну.

Досліджуваних спершу обстежили, після того спеціальний "трекер" записував їх діяльність протягом дня та тривалість сну у ночі. Дослідження, опубліковане у American Journal of Health Promotion, виявило, що жінки, які спали менше 6,5 годин або понад 8,5 годин, більш схильні до накопичення жиру.

Також дослідження виявило, що ті, у кого час сну коливається у межах 90-та хвилин, мали більший відсоток ожиріння, ніж ті, у кого варіація часу сну менша - 60 хвилин.

Професор-науковець Брюс Бейлі, який займався дослідженням, стверджує, що якість сну впливає на гормон, пов’язаний із апетитом, а тому і нерегулярний сон впливає на накопичення жиру.

Професор Бейлі каже: "Кожен людський організм має внутрішній годинник, і якщо його не дотримуватися, це рано чи пізно вплине на нашу фізіологію".

Для того, щоб покращити якість сну, регулярно займайтеся фізичними вправами, підтримуйте у спальні тишу, приглушене світло. Також не варто використовувати спальну кімнату для будь-чого іншого, окрім сну, рекомендує Блюс Бейлі.

Джерело: 7 ДНІВ УКРАЇНА