друкувати


Від каменів у нирках частіше страждають емоційні люди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-30 02:30:42

Дослідники з Університету медицини й стоматології штату Нью-Джерсі (США) дійшли висновку, що у надмірно емоційних людей можуть бути проблеми із нирками.

Схильність до занепокоєння й часті емоційні переживання збільшують імовірність утворення в нирках каміння.

Зіставивши історії хвороб 400 добровольців, експерти з'ясували, що від людей, які страждають на сечокам'яну хворобу, можна частіше почути скарги на стресові ситуації, пов'язані з неприємними переживаннями. Зокрема, під час експерименту такі учасники утричі частіше добровольців зі здоровими нирками ремствували на побутові конфлікти, труднощі на роботі й із грошима та інші неприємності.

Учені дуже уважно вивчають зв'язок між емоційністю й ниркокам'яною хворобою, оскільки поки що не існує точного наукового пояснення, чому в нирках починають утворюватися камені.

На думку психологів, в основі тривог, переживань і страхів майже у всіх людей лежить непрацююче переконання. Ця проблема, у свою чергу, пов'язана з тим, як формувалося світосприймання людини. Учені вважають, що саме воно разом з усіма переконаннями й заборонами впливає на те, як психіка знаходить метод порятунку від страхів і важких емоцій.

Джерело: Освітній портал