друкувати


Кому діти вірять більше?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-30 09:30:06

Діти більше вірять зовні привабливим незнайомим людям. Такого висновку дійшли вчені Університету Кларка та Університету Гарварду (США), спостерігаючи за 32 дітьми 4-5 років.

Коли діти починають одержувати інформацію про зовнішній світ, вони опираються на дані, які їм надають інші люди. Раніше вже було доведено, що на цей процес можуть впливати різні фактори на кшталт того, чи демонструвала доросла людина свою правоту раніше, чи дитина з нею вже знайома.

У ході останнього експерименту дітям показали 12 фотографій білих жінок 18-29 років. На фотографіях були зображені дуже непривабливі й дуже привабливі жінки. Кожній дитині продемонстрували зображення 6 нових предметів, попросивши назвати їх. Дитина могла звернутися за підказкою до одного з зображених на двох фото. Потім дитині озвучували відповідь зображеної людини, попросивши сказати, наскільки вірне судження дорослого.

У підсумку більше дітей (особливо дівчаток) обирали привабливих людей. Що стосується підсумкового результату, то діти обох статей частіше вірили саме привабливим людям. Дослідники збираються перевірити, чи збережеться довіра до привабливих людей, якщо буде доведено, що вони ненадійні.

Джерело: Освітній портал