друкувати


Україна нарешті покращила умови для ведення бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-29 11:30:02

За останній рік Україна відчутно піднялася в рейтингу країн, в яких найкраще робити бізнес. За даними Doing Business, Україна зайняла 112-ту позицію зі 189, тобто опинилася на 28 позицій вище, ніж торік. Незважаючи на це, країна досі посідає сходинку між Ліваном та Папуа Новою Гвінеєю.

"Україна найбільше покращила сприятливість умов підприємницької діяльності за останній рік", - йдеться в оприлюдненому у вівторок щорічному дослідженні.

Згідно з дослідженням, Україна домоглася найкращого прогресу серед всіх країн, продемонструвавши реформи відразу в 8 з 10 секторів, і тепер за легкістю ведення бізнесу займає місце між Ліваном і Папуа Нова Гвінея.

За оцінками експертів Світового банку, найбільші успіхи країна продемонструвала в будівництві: у цьому рейтингу країна піднялася зразу на 145 позицій та посіла 41 місце.

У реєстрації власності в Doing Business 2014 Україна посіла 97 місце, поліпшивши свій минулорічний результат на 61 позицію. А прогрес у сфері доступу до кредитування дозволив сфері піднятися ще на 11 позицій і показати високий 13-й результат.

Попри ці успіхи Україна залишається серед світових аутсайдерів у рейтингах доступу до енергопостачання (172-е місце), сплати податків (164-е), процедурі банкрутства (162-е), міжнародної торгівлі (148-е) і захисту інвесторів (128- е).

Очолює світовий рейтинг Сінгапур. У десятку лідерів також увійшли Гонконг, Нова Зеландія, США, Данія, Малайзія, Республіка Корея, Грузія, Норвегія і Великобританія. Росія посіла 92-гу сходинку.

Нагадаємо, що в рейтингу найбагатших країн Україна "пасе задніх". 48 місце з 52 зайняла Україна у рейтингу найбагатших країн Global Wealth Report.

Джерело: ТСН