друкувати


Болить спина? На пілатес. Великі стегна? На степ!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-14 02:30:53

Окрім занять на тренажерах, існує з десяток ефективних та цікавих фітнес-занять, які і тіло підтягнуть, і м’язи спини зміцнять, і гнучкість розвинуть. Пропонуємо вашій увазі найцікавіші фітнес-напрями для краси та здоров’я.

"Шейпінг підходить усім, хто має хоча б мінімальну фізичну підготовку, - розповіла тренер з фітнесу Аліна Ніколенко. - Цей вид фітнесу включає у себе динамічну аеробну зв’язку (своєрідну розминку. - Авт.) та силові вправи. Тренуються усі групи м’язів, тіло підтягується. Заняття шейпінгом у поєднанні з правильним харчуванням допомагають скинути зайву вагу. Займатися можна у будь-якому віці".

Якщо мрієте про ритмічно-силові заняття, які захистять ваш організм від серцево-судинних захворювань, а також допоможуть схуднути - вам на аеробіку. Це танцювально-силовий напрям фітнесу, який завдяки швидкому темпу виконування вправ тренує серцеву систему та "спалює" зайві кілограми. Живіт, сідниці, стегна підтягуються та зменшуються в об’ємах. Через сильні швидкісні навантаження підходить цей фітнес лише молодим людям - до тридцяти.

"Через цю причину існує віковий ценз і для занять на степ-платформі. Займатися Step рекомендовано людям до сорока, - продовжує розмову Аліна. - Степ - це динамічний, швидкий вид спорту на спеціальній прямокутній платформі заввишки кількадесят сантиметрів та довжиною близько метра. Швидкі хореографічні рухи на степ-платформі допоможуть "зігнати" целюліт, підтягнути ноги, сідниці та живіт. Для цих занять потрібна фізична підготовка - хоча б кілька місяців тренувань з аеробіки чи шейпінгу. Різновид степу - Power Step, де, окрім аеробно-танцювальних вправ, є і силові навантаження з гантельками та бодібарами - спеціальними палицями різної ваги. Таким чином, на заняттях із павер степу, окрім нижньої частини тіла, тренують руки, груди, спину та живіт".

Займатися Pilates можуть усі, незалежно від віку та статі. Пілатес - це комплекс вправ для усього тіла, який розвиває гнучкість і рухливість. Це - один з найбезпечніших видів тренування. Жодні інші вправи не діють настільки м’яко на тіло, одночасно зміцнюючи його. Тренування за системою пілатес настільки безпечне, що його використовують для відновлення після травм хребта. Свою назву пілатес отримав від імені творця системи Джозефа Пілатеса. Статичні вправи виконують у повільному темпі під легку музику, при цьому працюють усі групи м’язів, а найбільше - спинні.

Stretching - заняття на розтяжку. Його інтенсивність збільшується поступово. Ці заняття підходять для тих, хто хоче підтягнути тіло, але не мріє про рельєфну мускулатуру. Power Stretch – різновид стретчингу, який, крім вправ на розтяжку, включає елементи силових навантажень, що пришвидшують процес схуднення.

Східні танці відрізняються від зумби тим, що у першому випадку ми говоримо лише про один танцювальний напрям, де на заняттях задіяні м’язи рук, живота, сідниць та стегон. Зумба ж - це мікс танцювальних рухів під запальну музику. Тренуються усі групи м’язів. Обидва види танців спрямовані на поступове схуднення тіла.

"Новий напрям у фітнесі - Functional Training, - каже Аліна Ніколенко. - Функціональний фітнес - це мікс статичних вправ та силових навантажень, які допомагають зміцнити поставу, знизити вагу, навчитися відчувати своє тіло. Вправи під час функціонального тренінгу виконують зв’язками-вісімками. Тобто одна вправа складається із восьми елементів. Під час занять задіюють так звані глибокі м’язи, які служать для підтримки вертикального положення тіла та подолання сили тяжіння. Не лише спалюємо зайві кілограми, а й тренуємо витривалість організму. На ці заняття часто приходять люди після певних травм, які хочуть привести м’язи у тонус.

За своїми вправами на функціональний фітнес дуже схожі заняття із Port de bras. Відмінність - менш інтенсивний темп та додавання хореографічних елементів. Це вид фітнесу, який зміцнює поставу та підтягує тіло. Підходить усім".

Джерело: Високий Замок